Maatwerk

Op maat gesneden trainingen behoren tot één van de belangrijkste diensten in ons aanbod.

Hebt u meerdere medewerkers met een gelijksoortige scholingsvraag of wilt u een opleidingstraject dat volledig aansluit bij uw wensen? Dan is maatwerk in opleidingen voor u interessant!

Helix Training & Consult stemt de inhoud van de cursussen en trainingen volledig af op uw scholingsvraag. We kunnen u deskundig adviseren bij de invulling ervan. Rekening houdend met de voorkennis en ervaring van de deelnemer(s) wordt de leerstof toegesneden op uw specifieke wensen en werksituatie. Een perfect passend trainingsprogramma is het resultaat.

De voordelen van Maatwerk op een rijtje:

  • naadloze aansluiting van de leerstof op de scholingsvraag
  • geen overbodige leerstof
  • de cursussen kunnen bij ons plaatsvinden maar ook op uw eigen locatie of op een locatie naar keuze
  • u bepaalt de tijden
  • door herkenbare voorbeelden optimaal gemotiveerde deelnemers

En de kosten…?

De meerkosten van maatwerk vallen reuze mee. Door optimalisatie van het scholingsprogramma, het beperken van reiskosten / reistijd en door een hoger rendement van de scholing kan maatwerk ook in financiële zin zeer gunstig uitpakken.

Enkele voorbeelden:

Basistraining First Line Maintenance voor Yara Sluiskil
Op verzoek van Yara ontwikkelden we deze basistraining voor onderhoudspersoneel. In deze training leerde men diverse problemen op het gebied van onderhoud te identificeren, op te lossen en te voorkomen. De training wordt uitgevoerd door onze docenten en door medewerkers van Yara.

Training medewerkers in de zorg voor SVRZ
Het komt steeds vaker voor dat ‘helpenden’ in de zorg eenvoudige verpleegtechnische handelingen uitvoeren. Ook dragen ze regelmatig gedurende een deel van de dag de verantwoordelijkheid voor zorgvragers. Het helpende-plus-traject, dat we ontwikkelden voor SVRZ, biedt cursisten de mogelijkheid om zich een aantal verpleegtechnische vaardigheden eigen te maken. Ook wordt er aandacht besteed aan het herkennen van ziektebeelden.

Working on Height (Veilig Werken op Hoogte) voor Lloyd’s Register
Surveyors van Lloyd’s Register (voorheen ModuSpec) te Serooskerke komen wereldwijd op vele plaatsen, die moeilijk of gevaarlijk toegankelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan boorplatforms. Voor hen is een speciale praktijktraining ontwikkeld, die in kleine groepen gevolgd kan worden op een unieke trainingslocatie in Vlissingen: de gerestaureerde Scheldekraan. Theoretische ondersteuning vindt plaats via e-learning. Dit e-learning platform is ontwikkeld door Helix Learning.

Spoedcursus Duits voor de Horeca
De Duitse taal mag zich de laatste jaren in een sterk toenemende belangstelling verheugen. Niet alleen op vakantie maar vooral ook op het werk worden steeds meer mensen met de Duits taal geconfronteerd. Met name in de horeca en recreatie is het Duits kunnen speken natuurlijk onontbeerlijk.

Afgelopen seizoen hebben wij weer een training Duits voor de Horeca mogen verzorgen.
Deze cursus is erop gericht om de deelnemers binnen enkele weken voldoende spreek- en luistervaardigheid Duits aan te leren om met vertrouwen op hun werkplek aan de slag te gaan. De cursus is concreet, direct toepasbaar en speciaal ontwikkeld voor mensen die in de horeca werken en een goede voorbereiding voor het nieuwe toeristenseizoen willen hebben. Een leuke en interessante manier om een taal te leren in groepsverband en in een gezellige, ongedwongen sfeer.

Doen!

Hebt u belangstelling voor hetgeen Helix Training & Consult voor u kan betekenen?
Aarzel dan niet, maar neem contact op met één van de accountmanagers.