Download PDF

Veilig Werken op Hoogte: Services

Inleiding

Naast de trainingen Veilig werken op hoogte A en B, die een vaste inhoud hebben, bestaat de mogelijkheid om in nader overleg met ons maatwerktrainingen te laten verzorgen of specifieke services door ons te laten verzorgen.

day2 (11)

Maatwerktrajecten: Niet alleen kunnen wij in maatwerktrajecten op een adequate wijze ingaan op uw specifieke bedrijfssituatie, maar u kunt ook zelf bepalen wanneer de training plaats kan vinden en welke onderdelen behandeld dienen te worden. Daarnaast bestaat natuurlijk de mogelijkheid om de training bij u op locatie te laten plaatsvinden, zodat zowel met de bestaande hulpmiddelen als in uw specifieke situatie gewerkt kan worden.

Doel

Veilig werken op hoogte SERVICES stelt zich tot doel werkzaamheden op moeilijk begaanbare plaatsen op een veilige en kostenbesparende manier uit te voeren. Wij zijn in staat de werkzaamheden geheel zelfstandig uit te voeren of in samenwerking met  uw organisatie.

Inhoud

Bij de te leveren services kunt u denken aan:

• Advies over aanschaf en keuring valbeveiliging, werkpositionering en rope-access uitrusting
• Verkoop valbeveiliging – Rope Access uitrusting
• Toezichthoudende activiteiten
• Ophangen van reclameobjecten (Banner, ludieke objecten, etc.)
• Promotionele activiteiten
Veel voorkomende locaties van onze werkzaamheden zijn o.a. gebouwen, bruggen, liftschachten, masten, schoorstenen, pijpen, silo's, elektriciteitsmasten, stadions, putten, kranen, energiecentrales, etc.

ROPE ACCESS

Voor werkzaamheden op hoogte staat voorgeschreven dat, voorafgaand aan de werkzaamheden, er een risico-inventarisatie opgesteld dient te worden. Hier vloeit vervolgens een advies uit voort welke vorm van collectieve valbeveiliging er gebruikt gaat worden. In de praktijk zal de keuze veelvuldig vallen op het inzetten van een steiger of een hoogwerker. Als het niet mogelijk is om deze middelen in te zetten, praktisch en/of economisch onhaalbaar, mogen andere technieken worden gebruikt. Rope-access is dan een serieus alternatief. Het betreft hier de inzet van gespecialiseerde industriële klimmers, die toegang tot een werkplek verschaffen en daar een werkplatform creëren met behulp van touwtechnieken. Door gebruik te maken van speciale werkpositioneringtechnieken kan via rope-access vrijwel iedere werkplek op hoogte worden bereikt.

Op deze manier kunnen werkzaamheden op moeilijk bereikbare plekken sneller en tegen lagere kosten worden uitgevoerd. Dat kan zowel inpandig als buiten zijn. Het aanbrengen van systemen aan het plafond van een fabriekshal of het reinigen van lichtkoepels / dakspanten. In een normale situatie moet dan de productielijn tijdelijk worden stilgelegd. In principe hoeft dat niet bij deze werkmethode. Door het gebruik van rope access wordt het stilstandverlies geminimaliseerd en de kosten voor herstarten beperkt.

Doelgroep

Iedere organisatie, waar het inzetten van steiger of hoogwerker niet mogelijk is.

Afsluiting

n.v.t.

Duur

In nader overleg bespreken wij de duur van de Services.

Kosten

Vraag vrijblijvend naar onze mogelijkheden.

Locatie

De Services kunnen op elke gewenste locatie plaatsvinden.

Overig

Alle Services en maatwerktrajecten worden door ervaren IRATA gecertificeerde trainers verzorgd.