Download PDF

Basiskennis Correspondentie Nederlands

Inleiding

Het diploma Basiskennis Correspondentie Nederlands is onderdeel van de opleiding Praktijkdiploma Mederwerker Secretariaat (PMS). Als je werkzaam bent of wilt zijn in een secretariële functie en daarvoor competenties wilt behalen, is dit een uitgelezen module.

De opleidingen van Helix Training en Consult kenmerken zich vooral door een op de persoon gerichte positieve manier van lesgeven. De docenten nemen de tijd voor je.

Doel

Voor een secretaresse of telefoniste / receptioniste is kennis van de Nederlandse taal onmisbaar. Foutloos teksten schrijven is essentieel! Met het diploma Basiskennis Correspondentie Nederlands kan je een tekst schrijven in grammaticaal correct Nederlands en in de juiste stijl. Op basis van een eenvoudige casus of trefwoorden van een leidinggevende weet jij als geen ander hoe je een brief of een telefoonmemo kunt indelen. Van een referentieregel tot de correcte afsluiting - met Basiskennis Correspondentie Nederlands zet je de eerste stap naar zelfstandige en foutloze correspondentie.

In combinatie met de Associatiediploma’s Basiskennis Secretariaatspraktijk en Basiskennis Computervaardigheden brengt dit diploma jou het functiegerichte Associatiediploma Medewerker Secretariaat. Met dit functiegerichte diploma toon je aan dat je alle uitvoerende werkzaamheden op een secretariaat onder de knie hebt.

Inhoud

In de module Basiskennis Correspondentie Nederlands wordt het volgende behandeld:

  • Informatieve brieven en memo's opstellen

Bij het examen Basiskennis Correspondentie Nederlands is het examen afgestemd op het werk van secretarieel medewerker. Een secretarieel medewerker schrijft eenvoudige informatieve brieven en memo’s. De kandidaat krijgt de opdracht om op basis van informatie een brief of een memo op te stellen. De informatie bestaat uit steekwoorden, is eenduidig en niet complex.

Doelgroep

Voor de opleiding Basiskennis Correspondentie Nederlands is geen specifieke vooropleiding vereist. Het is wel belangrijk dat je de Nederlandse taal goed begrijpt en redelijk spreekt en schrijft.

Het Associatie praktijkdiploma Basiskennis Correspondentie Nederlands is vergelijkbaar met het niveau mbo-2.

Afsluiting

Associatie_BrochureAD_def03.indd

 

 

 

Het examen worden afgenomen door de Stichting Nederlandse Associatie voor Examinering.

Je kunt je via de site van de associatie voor de verschillende examens online inschrijven via de examenpagina van het desbetreffende examen (www.associatie.nl).

In combinatie met de Associatiediploma’s Basiskennis Secretariaatspraktijk en Basiskennis Computervaardigheden levert dit diploma jou het functiegerichte Associatiediploma Medewerker Secretariaat op.

Duur

De cursus duurt 5 lesavonden, 1 avond per week. Lestijd: 18.30 - 21.30 uur.

Bij voldoende aanmeldingen gaat de cursus van start volgens lesrooster maandagavond op locatie van Helix Training & Consult te Middelburg.

Kosten

De cursuskosten bedragen € 445,00 per persoon.
Vermelde prijzen zijn exclusief lesmateriaal en examinering.
Indicatief bedrag voor lesmateriaal € 35,00.

De kosten voor het examen Basiskennis Correspondentie Nederlands zijn € 69,00.

Locatie

Helix Training & Consult
Ravensteijnweg1
4337 PG te Middelburg

Overig

Uitvoering van deze cursus vindt plaats indien zich voldoende cursisten aanmelden.

De genoemde kosten zijn exclusief 21 % BTW.