Download PDF

Correspondentie Nederlands

Inleiding

Het diploma Correspondentie Nederlands  is onderdeel van de opleiding Praktijkdiploma Secretaresse (PDS).  Als je werkzaam bent of wilt zijn in een secretariële functie en daarvoor competenties wilt behalen, is dit een uitgelezen module.

De opleidingen van Helix Training en Consult kenmerken zich vooral door een op de persoon gerichte positieve manier van lesgeven. De docenten nemen de tijd voor je.

Doel

Voor een secretaresse is goede kennis van de Nederlandse taal onmisbaar. Het foutloos kunnen opstellen van een (zakelijke) brief of document is een vereiste. Met het diploma Correspondentie Nederlands toon je aan deze vaardigheden in huis te hebben!

In combinatie met de Associatiediploma’s Secretariaatspraktijk, Notuleren en Computervaardigheden brengt dit diploma je het functiegerichte Associatiediploma Secretaresse. Hiermee toon je aan dat je zelfstandig de functie van secretaresse kunt uitvoeren. Als een spin in het web pak je alle grote en kleine klussen aan en heb je de kennis en vaardigheden om deze op zelfstandige en correcte wijze uit te voeren.

Inhoud

Na het volgen van deze module heb je geleerd verschillende soorten brieven te schrijven en je weet wat de formele kenmerken zijn. Van offerte tot orderbevestiging, van uitnodiging tot zakelijke e-mail; voor jou hebben deze teksten geen geheimen meer. Je kent de grammaticale- en spellingsregels en je weet zonder twijfel de juiste stijl en toon te gebruiken. Met het Associatiediploma Correspondentie Nederlands heb je alle benodigde kennis is huis om een goedlopende brief te schrijven.

Inhoud:

  • Informatieve en/of overtuigende brief opstellen
  • Formulering en spelling

Doelgroep

Het praktijkdiploma Correspondentie Nederlands is vergelijkbaar met het niveau mbo-3.

Voor de opleiding Correspondentie Nederlands is geen specifieke vooropleiding vereist. Het is wel belangrijk dat je de Nederlandse taal goed begrijpt en redelijk spreekt en schrijft.

Afsluiting

Associatie_BrochureAD_def03.indd

 

 

 

Het examen zal worden afgenomen door de Stichting Nederlandse Associatie voor Examinering.

Je kunt je via de site van de associatie voor de verschillende examens online inschrijven via de examenpagina van het desbetreffende examen (www.associatie.nl).

In combinatie met de Associatiediploma's Secretariaatspraktijk, Notuleren en Computervaardigheden brengt dit diploma je het functiegerichte Associatiediploma Secretaresse.

Duur

De cursus duurt 5 lesavonden, 1 avond per week. Lestijd: 18.30 - 21.30 uur Bij voldoende aanmeldingen gaat de cursus van start volgens lesrooster donderdagavond  op locatie van Helix Training & Consult te Middelburg.

Kosten

De cursuskosten bedragen € 475,00 per persoon per module. Vermelde prijzen zijn exclusief lesmateriaal en examinering. Indicatief bedrag voor lesmateriaal  € 35,00

De kosten voor het examen Notuleren zijn € 80,00.

Locatie

Helix Training & Consult
Ravensteijnweg1
4337 PG Middelburg

Overig

Uitvoering van deze cursus vindt plaats indien zich voldoende cursisten aanmelden.

De genoemde kosten zijn exclusief 21 % BTW.