Download PDF

Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL)

Inleiding

Loonadministratie is een specialisme dat vraagt om vakmensen. Wilt u investeren in uw kennis en professional worden binnen dit vakgebied? Haal dan het Associatie Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®).

Doel

Associatie_BrochureAD_def03.indd

 

 

 

Tijdens de opleiding PDL leert u hoe u een goede loonadministratie kunt opzetten. U beschikt na de cursus over actuele kennis op het gebied van wet- en regelgeving én u weet hoe wetswijzigingen doorwerken in de loonadministratie.

U kunt na het volgen van deze opleiding zelfstandig een loonadministratie voeren, loonberekeningen maken, vragen hierover beantwoorden en wetswijzigingen op de juiste manier toepassen. Het bedrijfsleven waardeert PDL zeer. PDL is een veelgevraagd diploma binnen het midden- en kleinbedrijf!

Inhoud

Praktijkdiploma Loonadministratie bestaat uit de volgende drie onderdelen:
Loonheffingen deel 1
Loonheffingen deel 2
Arbeidsrecht

Inhoud module Loonheffingen 1
Wilt u zelfstandig de loonadministratie uitvoeren? Start dan met het behalen van Loonheffingen deel 1.

Elk bedrijf dat personeel in dienst heeft, moet aangifte loonheffingen doen en loonheffingen betalen: loonbelasting/premie volksverzekeringen, premies werknemersverzekeringen en inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (bijdrage Zvw). In deel 1 komen onder meer de organisatie met de Belastingdienst aan de orde, de verzekeringsplicht, loonbegrippen en het begrippenkader opbouw loonheffingen. In combinatie met Loonheffingen deel 2 hebt u alle kennis in huis om dit belangrijke onderdeel van de loonadministratie uit te kunnen voeren.

Inhoud module Loonheffingen 2
Als u of uw organisatie personeel in dienst heeft, doet u aangifte loonheffingen en betaalt u loonheffingen. Loonheffingen zijn loonbelasting/premie volksverzekeringen, premies werknemersverzekeringen en inkomstafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (bijdrage Zvw). In combinatie met Loonheffingen deel 1 hebt u alle kennis in huis om dit belangrijke onderdeel van de loonadministratie uit te kunnen voeren.
De berekening bruto/netto behandeld, heffingskortingentabellen en arbeidsongeschiktheid passeren in deel 2 de revue.

Inhoud moduel Arbeidsrecht
Leer arbeidsrecht toepassen in de praktijk! Na het afronden van dit onderdeel van de cursus  heeft u kennis van arbeidsovereenkomsten en arbeidsvoorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan loon en vakantiedagen. En waar houdt u rekening mee bij een collectieve arbeidsovereenkomst? U kunt onderscheid maken tussen een arbeidsovereenkomst voor bepaalde of onbepaalde tijd. U weet wat er bij het beëindigen van een arbeidsovereenkomst komt kijken en u hebt kennis van arbeidsprocesrecht. Als personeelsconsulent of loonadministrateur kunt u vertrouwen op uw kennis op het gebied van arbeidsrecht.

Doelgroep

De opleiding is geschikt voor medewerkers op de loonadministratie en degenen die zich willen specialiseren in de loonadministratie van (middel)grote organisaties.

Een specifieke vooropleiding is niet vereist. Wel is het van belang dat u beschikt over een goede rekenvaardigheid. Ervaring op het gebied van loonadministratie strekt tot aanbeveling.

U dient rekening te houden met ongeveer 5 uur huiswerk per week.

Afsluiting

De examens worden afgenomen door de Stichting Nederlandse Associatie voor Examinering. De onderdelen Loonheffingen 1 en 2 worden halfjaarlijks schriftelijk geëxamineerd. Het onderdeel Arbeidsrecht wordt op meerdere momenten per jaar on-line geëxamineerd. Voor deelname aan de examens moet u zich zelf tijdig aanmelden bij de Stichting Nederlandse Associatie voor Examinering.

Voor meer informatie, het aanmelden voor de examens en voor het downloaden van examenaanvragen verwijzen wij u naar de website van de associatie via www.associatie.nl.

Duur

De totale cursus bestaat uit 22 lesmomenten, 1 avond per week.

 

Kosten

Het cursusgeld voor de totaalinschrijving bedraagt € 850,00 per persoon.
De kosten per module zijn als volgt:
Loonheffingen 1 en 2: € 730,00
Arbeidsrecht:  € 145,00

Deze kosten zijn exclusief 21% BTW, de kosten voor het lesmateriaal en examenkosten via de Associatie.

Indicatief bedrag voor lesmateriaal is € 165,00 bij totaalinschrijving.
De kosten voor de examens van PDL® zijn:

  • Loonheffingen deel 1 (Code L) € 151,00
  • Loonheffingen deel 2 (Code S) € 151,00
  • Arbeidsrecht € 126,00

Deze tarieven zijn exclusief btw.

Kortingsregeling
Bij de combinatie van twee examens ontvangt u 25% korting. De korting geldt alleen indien u meerdere examens van één diploma in één examenronde aflegt. Let op, een combinatie van dag- en avondexamen is hierbij niet mogelijk.

Locatie

Helix Training & Consult
Ravensteijnweg 1
4337 PG te Middelburg

Overig

Uitvoering van deze cursus vindt plaats indien er zich voldoende cursisten aanmelden.