Download PDF

Basiskennis Secretariaatspraktijk

Inleiding

Het diploma Basiskennis Secretariaatspraktijk is onderdeel van de opleiding Praktijkdiploma Mederwerker Secretariaat (PMS). Als je werkzaam bent of wilt zijn in een secretariële functie en daarvoor competenties wilt behalen, is dit een uitgelezen module.

De opleidingen van Helix Training en Consult kenmerken zich vooral door een op de persoon gerichte positieve manier van lesgeven. De docenten nemen de tijd voor je.

Doel

Met het diploma Basiskennis Secretariaatspraktijk ken je de eerste kneepjes van het secretariële vak. Je kunt bijvoorbeeld efficiënt een of meerdere agenda’s beheren, afspraken registreren en post op een correcte wijze afhandelen. Je weet wat de etiquetteregels zijn met betrekking tot aanspreekvormen of wat de regels zijn bij een formeel diner als je optreedt als gastheer / gastvrouw. Je kunt zelfstandig gasten ontvangen en je bent hierbij in staat jouw organisatie klantvriendelijk en efficiënt te representeren. Kortom: met dit diploma kun je direct aan de slag als medewerker secretariaat of als telefoniste / receptioniste op ondersteunend niveau.

In combinatie met de Associatiediploma’s Basiskennis Correspondentie Nederlands en Basiskennis Computervaardigheden levert dit diploma jou het functiegerichte Associatiediploma Medewerker Secretariaat op. Met dit functiegerichte diploma toon je aan dat je alle uitvoerende werkzaamheden op een secretariaat onder de knie hebt.

Inhoud

In de module Basiskennis Secretariaatspraktijk worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Behandeling inkomende en uitgaande post
  • Archiveren
  • Agendabeheer en het organiseren van reserveringen
  • Ontvangen van bezoekers
  • Afhandelen van telefoongesprekken (Nederlands en Engels)
  • Etiquette/Kennis andere culturen

Doelgroep

Voor deze module is geen specifieke vooropleiding vereist.

Het Associatie diploma Basiskennis Secretariaatspraktijk is vergelijkbaar met het niveau mbo-2.

Afsluiting

Associatie_BrochureAD_def03.indd

 

 

 

Het examen zal worden afgenomen door de Stichting Nederlandse Associatie voor Examinering.

Je kunt je via de site van de associatie voor de verschillende examens inschrijven via de examenpagina van het desbetreffende examen (www.associatie.nl).

In combinatie met de Associatiediploma’s Basiskennis Correspondentie Nederlands en Basiskennis Computervaardigheden levert dit diploma jou het functiegerichte Associatiediploma Medewerker Secretariaat op.

Duur

De cursus duurt 5 lesavonden, 1 avond per week. Lestijd: 18.30 - 21.30 uur.

Bij voldoende aanmeldingen gaat de cursus van start volgens lesrooster maandagavond op locatie van Helix Training & Consult te Middelburg.

Kosten

De cursuskosten bedragen € 445,00 per persoon.
Vermelde prijzen zijn exclusief lesmateriaal en examinering.
Indicatief bedrag voor lesmateriaal € 35,00

De kosten voor het examen Basiskennis Secretariaatspraktijk zijn € 69,00.

Locatie

Helix Training en Consult
Ravensteijwen 1
4337 PG te Middelburg

Overig

Uitvoering van deze cursus vindt plaats indien zich voldoende cursisten aanmelden.

De genoemde kosten zijn exclusief 21 % BTW.