Download PDF

Notuleren

Inleiding

De module Notuleren is onderdeel van de opleiding Praktijkdiploma Secretaresse (PDS).  Als je werkzaam bent of wilt zijn in een secretariële functie en daarvoor competenties wilt behalen, is dit een uitgelezen module. De cursus is ook bijzonder geschikt voor herintreders die een aantal praktische vaardigheden willen leren en/of hun oude kennis willen ophalen.

De opleidingen van Helix Training en Consult kenmerken zich vooral door een op de persoon gerichte positieve manier van lesgeven. De docenten nemen de tijd voor je.

Doel

Met dit diploma Notuleren weet je hoe je kort en zakelijk de inhoud van een vergadering kunt formuleren. Het Associatiediploma Notuleren is onmisbaar voor een notulist binnen een zakelijke omgeving.

In combinatie met de Associatiediploma's Secretariaatspraktijk, Correspondentie Nederlands en Computervaardigheden brengt dit diploma jou het functiegerichte Associatiediploma Secretaresse. Hiermee toon je aan dat je zelfstandig de functie van secretaresse kunt uitvoeren. Als een spin in het web pak je alle grote en kleine klussen aan en heb je de kennis en vaardigheden om deze op correcte wijze uit te voeren.

Inhoud

De notulist van een vergadering maakt een correcte en relevante samenvatting van de vergadering. Deze notulen zijn vanzelfsprekend grammaticaal foutloos geschreven maar minstens zo belangrijk is, dat de hoofdzaken van de bijzaken zijn gescheiden en de opmerkingen objectief zijn samengevat.

Inhoud:

  • Vergadering verslaan
  • Actiepunten en besluitenlijst maken

Doelgroep

Het praktijkdiploma Notuleren is vergelijkbaar met het niveau mbo-3.

Voor de opleiding Notuleren is geen specifieke vooropleiding vereist.

Afsluiting

Associatie_BrochureAD_def03.indd

 

 

 

Het examen zal worden afgenomen door de Stichting Nederlandse Associatie voor Examinering.

Je kunt je via de site van de associatie voor de verschillende examens online inschrijven via de examenpagina van het desbetreffende examen (www.associatie.nl).

In combinatie met de Associatiediploma's Correspondentie Nederlands, Secretariaatspraktijk en Computervaardigheden brengt dit diploma je het functiegerichte Associatiediploma Secretaresse.

Duur

De cursus duurt 5 lesavonden, 1 avond per week.
Lestijd: 18.30 - 21.30 uur
Bij voldoende aanmeldingen gaat de cursus van start volgens lesrooster donderdagavond  op locatie van Helix Training & Consult te Middelburg.

Kosten

De cursuskosten bedragen € 475,00 per persoon per module. Vermelde prijzen zijn exclusief lesmateriaal en examinering. Indicatief bedrag voor lesmateriaal  € 35,00

De kosten voor het examen Notuleren zijn € 90,00.

Locatie

Helix Training & Consult
Ravensteijnweg1
4337 PG Middelburg

Overig

Uitvoering van deze cursus vindt plaats indien zich voldoende cursisten aanmelden.

De genoemde kosten zijn exclusief 21 % BTW.