Download PDF

Basisvaardigheden Horeca

Inleiding

157966_waiterDeze zeer instructieve cursus behandelt de basis van het bedieningsvak. De deelnemer leert zelfstandig tafels op te dekken met standaardcouverts en leert de meest voorkomende vaktermen en materialen te onderscheiden.

Tijdens deze training wordt kennis gemaakt met de brasseer- en serveertechnieken door middel van bestaande draagmethodes. De cursist ontvangt voldoende vakkennis om professioneel in een horecabedrijf aan de slag te kunnen. Deze leert hier alle kneepjes van het vak. De verschillende soorten bieren, wijnen en andere dranken komen aan bod. Welk glaswerk te moeten gebruiken en de verschillende serveerwijzen. Ook leert de cursist alles over de werking van diverse apparaten. Daarnaast wordt de belangrijke rol van communicatieve vaardigheden in de horeca behandeld: presentatie, omgangsvormen, houding, instelling en (persoonlijke) hygiëne komen in deze context uitgebreid aan bod.

Doel

Wie deze training heeft gevolgd is in staat om ingezet te worden bij de meest uiteenlopende horecabedrijven. Indien je in het bezit bent van de Verklaring Sociale Hygiëne of als je deze nog nodig hebt, is dit een zeer geschikte cursus. Het Certificaat Basisvakbekwaamheid Horeca geeft je samen met de Verklaring Sociale Hygiëne recht op het volledige Diploma Cafébedrijf.

Inhoud

De cursus behandelt de volgende onderwerpen:

  • Algemene etiquette/gastvrijheid voor het omgaan met gastenontvangst, verblijf, afscheid
  • Aanbieden menu / wijnkaart
  • Adviseren wijn / spijs (basis smaakleer)
  • Serveren koude / warme dranken
  • Huishoudelijke dranken (koffie, thee, etc.)
  • Bier
  • Zwak- en sterk alcoholische dranken
  • Samengestelde dranken
  • Kennis van verschillend glaswerk
  • Draagtechnieken met plateau
  • Diverse tafelopstellingen
  • Behandeling servetten linnen/papier.
  • Opdekken tafels (grote- / kleine kaart)
  • Serveren maaltijden, gerechten, menu’s
  • Draagtechnieken (boven- en onderhands)
  • Schenken van wijn en overige dranken tijdens diner/lunch

Doelgroep

Er is geen speciale voorkennis nodig

Afsluiting

De training wordt afgesloten met het SVH examen. Het SVH examen is schriftelijk en bestaat uit meerkeuzevragen. Het examengeld bedraagt € 150,00. Tijdens de cursus word je op het examen voorbereid. Na goed gevolg ontvang je na een verwerkingsperiode het SVH Diploma.

Duur

De cursus bestaat uit één dag van 09.00 tot 17.00 uur met aan het eind van de dag examen.

Kosten

Het cursusgeld voor de eendaagse cursus Basisvakbekwaamheid bedraagt € 275,00 per persoon.Het cursusgeld is inclusief lesmateriaal, lunch en examentraining, exclusief examengeld. Indicatief bedrag voor het examengeld € 150,00.

Locatie

De cursus wordt zowel in Middelburg als in Terneuzen aangeboden.

Vraag naar de mogelijkheden om de cursus op uw locatie voor meerdere kandidaten te verzorgen.

Overig

De cursus kan alleen doorgang vinden bij voldoende belangstelling.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW.