Download PDF

Basiskennis Boekhouden (BKB)

Inleiding

BKB® is de juiste stap voor u indien u kennis wilt maken met de boekhouding van een handelsbedrijf. U hoeft nog niets van boekhouden te weten om te kunnen beginnen. Na het behalen van de diploma's BKB® en Basiskennis Calculatie (BKC®) kunt u nog doorgaan voor het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®).

Het totale PDB-programma bestaat uit de volgende modulen:

a.    Basiskennis boekhouden
b.    Basiskennis calculatie
c.    Periodeafsluiting en bedrijfseconomie
d.    Financiële administratie en kostprijs­calculatie.

Doel

Na afloop van de cursus Basiskennis Boekhouden kent u de belangrijkste boekhoudkundige principes. U beheerst de basisbeginselen van het boekhouden en bent in staat zelfstandig een eenvoudige boekhouding te verzorgen.

De cursus leidt op tot het landelijk erkend examen Basiskennis Boekhouden (BKB®) bij de Stichting Nederlandse Associatie voor Examinering.

Verder is het een verplicht onderdeel voor iedereen die uiteindelijk het diploma Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) wil behalen.

Inhoud

Associatie_BrochureAD_def03.indd

 

 

 

In de cursus BKB (september-december) komen de volgende onderdelen aan bod:

·    systeem van boekhouden;
·    computerboekhouden;
·    presenteren en rapporteren;
·    belastingen en sociale verzekeringen;
·    ondernemingsvormen;
·    E-bankieren;
·    privacywetgeving;
·    archivering.

Bijzonderheden: Het kunnen werken in het computerboekhoudprogramma AccountView is per 1 september 2014 komen te vervallen.

Doelgroep

De opleiding is geschikt voor:

  • iedereen zonder boekhoudkundige achtergrond;
  • iedereen die nog niet werkzaam is in deze branche;
  • de persoon die overweegt in de toekomst een opleiding Praktijkdiploma Boekhouden te gaan volgen.

Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Algemene ontwikkeling minimaal op l.b.o.-niveau wordt geadviseerd.

Het Associatie diploma Basiskennis Boekhouden (BKB®) is vergelijkbaar met het niveau mbo-3.

U kunt aansluitend ook de cursus Basiskennis Calculatie volgen.
Daarnaast is Basiskennis Boekhouden een goede vooropleiding voor de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB).

Afsluiting

De cursus is ontwikkeld aan de hand van de eisen van de Stichting Nederlandse Associatie voor Examinering. Na de cursus kunt u deelnemen aan het examen BKB, dat wordt georganiseerd door de Stichting Nederlandse Associatie voor Examinering. Slaagt u voor het examen, dan ontvangt u het landelijk erkende diploma Basiskennis Boekhouden. Voor nadere informatie over (de inhoud van) het examen: www.associatie.nl.

Let op: u dient zelf zorg te dragen voor tijdige aanmelding voor het examen en betaling van het examengeld bij de Stichting Nederlandse Associatie voor Examinering. U kunt elke werkdag online examen doen. Voor meer informatie over het aanmelden voor het examen en het downloaden van examenaanvragen kunt u de website van de associatie bezoeken via www.associatie.nl.

Uitwerkingen van online examens zijn niet beschikbaar. De inhoud van de itembank is geheim. Wel is een recent proefexamen en de uitwerking onderaan deze pagina voor u beschikbaar gemaakt.

Op www.toetscentra.nl is een demo-examen beschikbaar. Dit demo-examen is geen inhoudelijke oefenstof. U kunt wel oefenen met de manier van vragen en het werken in het examen.

Meer informatie? Heeft u nog een vraag, specifiek over het examen Basiskennis Boekhouden? Gebruik dan het contactformulier. Uw vraag komt dan terecht bij de juiste afdeling, zodat u snel het juiste antwoord krijgt. Algemene informatie - zoals regels, procedures, algemeen te gebruiken hulpmiddelen, faq en studiemateriaal - vindt u op de site van de associatie.nl onder de menubutton Examen doen.

Duur

De cursus bestaat uit 14 lesmomenten, 1 avond per week.
De lestijden zijn van 19.00 - 21.15 uur.
Bij voldoende aanmeldingen gaat de cursus van start volgens lesrooster in september 2015 op locatie Helix Training & Consult te Middelburg.

Voor het bestuderen van de leerstof en het maken van opgaven dient u rekening te houden met een studiebelasting van ongeveer 4 à 6 uur per week.

Kosten

Het cursusgeld bedraagt € 495,-  excl.btw en exclusief circa € 129,00 boekengeld. Bestelt u nog geen boeken totdat u bericht heeft gekregen dat de cursus daadwerkelijk van start gaat!

De kosten voor het examen Basiskennis Boekhouden (BKB®) zijn € 162,00 exclusief btw. Vermelde prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen aangebracht door de Stichting Nederlandse Associatie voor Examinering.

Locatie

Locatie Helix Training en Consult
Ravensteijnweg 1
4337 PG Middelburg

Bijzonderheden

Lesmateriaal
Voor het maken van de opgaven in Excel is het noodzakelijk dat u over een PC beschikt. Tevens dient u te beschikken over een internetverbinding om proefopgaven en examens online te kunnen raadplegen. Bij vragen hierover kunt u telefonisch contact met ons opnemen.

 

 

Wij raden u aan de boeken pas te bestellen als u zeker weet dat de opleiding of module van start gaat. Elk semester wordt de boekenlijst geactualiseerd. In verband met deze actualisering raden wij u aan geen boeken aan te schaffen voor een volgend semester in verband met bijvoorbeeld het verschijnen van een nieuwe druk van de aan te schaffen literatuur.

Overig

Deze opleiding gaat van start indien zich minimaal 6 deelnemers aanmelden.

Op de website www.associatie.nl vindt u alle informatie terug die betrekking heeft op de landelijke toetsing.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW.

Download uw lesrooster en aanvullend materiaal