Download PDF

Basiscursus First Line Maintenance (BFLM)

Inleiding

Bedrijven hebben behoefte aan goed geschoolde procesoperators en onderhoudsmonteurs die weten welke apparatuur er binnen plants op Elektro en Instrumentatie gebied aanwezig is en wat voor invloed deze heeft op het proces. Met name voor deze medewerkers is de basiscursus First Line Maintenance ontwikkeld. Tijdens de cursus is er zowel voor de theorie als voor de praktijk veel aandacht. De praktijk vindt plaats in aan de hand van simulaties in een proeffabriek.

Doel

Na de basiscursus heeft u kennis genomen van de apparatuur op Elektro en Instrumentatie gebied, die invloed hebben op het proces binnen diverse plants. Tevens hebt u in een gesimuleerde praktijksituatie ( de proeffabriek ) een aantal praktijkvaardigheden uitgevoerd.

Inhoud

De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkcomponent. De onderwerpen die aan de orde komen zijn:

* Meten van procesgrootheden  * Druk * Temperatuur * Niveau * Flow * Regelkleppen * Pneumatiek * Regelkringen

* Tekeningen * DCS PLC * Logica lezen en begrijpen * Remote I/O * Analyse * Spanningsniveau’s * MCC’s

Bij de praktijklessen worden uitgevoerd aan de hand van opdrachten.

Doelgroep

Het niveau van de training is MBO-plus. Om de cursus naar behoren te kunnen volgen, is een vooropleiding op MBO-niveau en werkervaring als procesoperator aan te bevelen.

 

Afsluiting

Na afloop van de training en bij voldoende resultaat voorde theorie ende prkatijk ontvangt de deelnemer een certificaat BFLM.

Duur

8 dagen van 08.30 tot 16.00 uur.

Kosten

€ 1695,00 excl BTW incl. lesmateriaal en catering

Locatie

Terneuzen

Bijzonderheden

In verband met het in voldoende mate kunnen begeleiden van de deelnemers is de minimale groepsgrootte 10 en de maximale groepsgrootte 12 deelnemers.

Overig

Het lesmateriaal wordt aan de deelnemers beschikbaar gesteld via een elctronische leeromgeving.